Vad utmärker en bra pokerspelare?

En bra pokerspelare känner till sina gränser, så väl finansiella som andra. Man måste lägga av vid rätt tidpunkt för att lyckas, så är det bara. Dock kan detta vara mycket svårt för en del, man rycks lätt med av spelet, men för att vara en bra spelare måste du utan tvekan lära dig känna av när du ska satsa och när du ska lägga av. Det är a och o.

Du måste också vara ödmjuk, framför allt i början, för du kan alltid lära dig av andra, mer erfarna pokerspelare. Om de ger dig råd, lyssna och lär och försök inte spela kaxig.

Låt det ta tid i början. Tro inte att du kan allt med en gång utan läs på om pokerns regler och knep och allt annat som gör dig till en bra spelare. Tro mig, det kommer du att tjäna på. Sätt gränser för hur mycket du ska spela för i början, det är naturligt att förlora i början så bli inte deppig och spela mer om det händer. Håll dig till din budget och ta dig tiden att lära.

När du förlorar, försök analysera varför. Gjorde du något misstag? Vad skulle du gjort annorlunda om du spelade igen? Kasta dig inte bara in i ett nytt spel utan lär hela tiden, även av dina misstag.

Prova olika varianter av spelet för att se vilket som passar dig bäst. Vilket poker spel tycker du mest om? Vilket har du en fallenhet för? Alla behöver inte spela samma spel!

Förvänta dig inte att du ska vinna hela tiden. Ingen vinner jämt. Är det det du vill så kan du lika gärna spela poker mot familj och vänner. I verkligheten, mot andra erfarna spelare, är det inte realistiskt.